Rusya Kırım'dan Elini Çek

Rusya, Ukrayna'daki karışıklıkları Kırım Yarımadasına taşımış, vatandaşlarının tehlikede olduğu gerekçesi ile hukuksuz bir şekilde Kırım'ı işgal etmiştir ve yine hiç bir uluslararası dayanağı olmadan Kırım'ın Statüsüne ilişkin referanduma gidilmesini temin etmiştir. Tüm bu süreç zarfında, Ukrayna topraklarına kendi askerlerini yerleştirerek Kırım'a giriş çıkışları ve kritik noktaları kontrol etmeye başlamış, halk üzerinde korku ve tedirginlik yaratarak halkı kışkırtmaya ve kan dökülmesine yol açmaya çalışmıştır. Yine bu dönemde şiddet kullanmış, insanların canına ve malına zarar vermiş, Kırım Tatar halkının evlerine işaret koyarak tespit etmek suretiyle ırkçı yaklaşımını kanıtlamıştır. Referanduma yaklaşıldığı şu günlerde ise Kırım Tatarlarının toplu olarak yaşadığı yerlerde milisler ev ev gezerek Ukrayna vatandaşlarının nüfus cüzdanlarına el koymaktadır.

Kırım'da yaşanan gelişmeler hakkında doğru bilgiye http://qha.com.ua/tr adresinden ulaşabilir,

https://secure.avaaz.org/en/petition/All_leaders_of_the_free_world_Act_on_Ukraine_save_Crimean_Tatars/?aIxXdhb adresine üye olarak ve yanı sıra sosyal medyada Rus işgaline tepki göstererek destek verebilirsiniz. Yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz.


Kırım ile ilgili haberler

http://www.theglobeandmail.com/news/world/putin-tells-world-leaders-he-is-interested-in-diplomatic-solution-in-crimea/article17385363/

http://www.rferl.org/content/fear-among-crimeas-minority-tatar-population/25289577.html

http://www.newyorker.com/online/blogs/newsdesk/2014/03/who-will-protect-the-crimean-tatars.html

http://www.theglobeandmail.com/globe-debate/dont-let-russia-abuse-crimean-history/article17357913/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çeçenistan Caharkala (Grozni)- Dağıstan Mahaçkale-Budenovsk

Kırım Akmescit - Ruske - Akmescit

Volvograd (Stalingrad) - Mamayev Kurgan Tepesi ve Panorama Müzesi